dit moet ik even kwijt

ik ben niet het type dat graag klaagt, ik hou alles meestal vanbinnen, met niet altijd positieve gevolgen.

nu ga ik toch even mijn hart luchten.

gisteren edible walkshop gedaan, stralend weer, zalige namiddag, heerlijke herfsrolletjes.

we waren met acht, en iedereen was zeer enthousiast en lovend.

ik doe deze walskshops omdat ik het belangrijk vind de mens te herverbinden met de natuur, met de seizoenen, met schoonheid en eenvoud.

ik beschouw het als kunst, performances en doe het met hart en ziel.

daar kruipt enorm veel tijd en enrgie in, in de voorbereidingen, in de walkshop zelf (4 uur) in het opruimen, en nadien in het posten van een verslag met de recepten en uitleg.

ook heb ik hiervoor intensief zelf voor moeten investeren om de beste cursussen te volgen om de kennis te vergaren. veel tijd en geld.

de meesten vragen er ook achter dat de recepten gepost worden.

nu ben ik blijkbaar een te grote idealist. of bezie ik de zaken te positief.

zo van, als je het met veel overgave en liefde doet, dan komt dat allemaal terug.

daarom vraag ik er ook een vrije bijdrage voor. zodat het toegankelijk is voor iedereen.

maar blijkbaar werkt dit niet.

blijkbaar is er geen inzicht in de inspanning die ik hiervoor lever,

althans als ik achterhande moest tellen wat de deelnemers hadden gelaten als vrije bijdrage.

dit was namelijk zo mager dat ik niet kan begrijpen hoe dit kan.

het is niet omdat je aan transitie wil doen dat je van lucht kan leven.

zelf ben ik geen liefdadigheidsinstelling, ik krijg geen subsidies om dit te doen, en heb, net zoals iedereen vele onkosten.

dus ofwel ga ik de burn-out tegemoet, ofwel stop ik ermee.

maar toch blijft het knagen.

omdat ik terug denk aan alle enthousiaste gezichten, aan de mooie gesprekken, aan de prachtige momenten en reacties.

ik weet het niet meer…

8 Comments

 1. Ik heb vroeger ook met vrije bijdrage gewerkt, en dat werkt compleet niet. De mensen weten niet wat ze dan moeten doen. Prijs vragen per deelnemer is het simpelste en dan weet jij tenminste wat je gaat binnenkrijgen. Weer een zorg minder ūüėČ

 2. catherine says:

  Tegenwoordig staat onze maatschappij (en dus de mensen die deze maatschappij vormen) spijtig genoeg volledig ten dienste van de economie, terwijl het initieel toch de bedoeling was dat de economie ten dienste zou staan van de mens. Alles moet tegenwoordig hiervoor wijken! Hierdoor wordt de waarde van alles in geld gekwoteerd, zie maar naar hetgeen desondanks de crisis toch nog succes blijft hebben: de duurste gadgets, kleding, wagens en andere uiterlijke kenmerken die moeten bijdragen aan het imago van zij die zo onzeker zijn dat ze niet anders durven dan dit spel mee te spelen, soms zelfs ten koste van hun eigen integriteit √©n financi√ęle zekerheid. Dit moet nl. de grote innerlijke leegte compenseren die veel mensen voelen omdat ze hun innerlijke zelf lang geleden zijn kwijtgeraakt.

  Nathalie, uw grootste fout is hier dat je uw prachtig initiatief en unieke kennis niet de allombekende (en spijtig genoeg, nog enige) waarde geeft, dat je hier maw geen duidelijk prijskaartje aan verbindt. Hierdoor beseffen de deelnemers niet ten volle hoe waardevol deze ervaring is!

  Er is stilletjesaan een nieuwe beweging ontstaan die het kapitalisme definitief de rug wilt toekeren en mensen willen terugbrengen naar de essentie van het leven, maar daar zal nog veel tijd en energie, maar vooral veel prachtige initiatieven zoals die van u voor nodig zijn, voor dit de grote massa bereikt en overtuigt van de noodzaak van deze ommekeer.

  Blijf vooral uw weg verder zetten, Nathalie, maar wik en weeg goed af wat voor u momenteel werkt, op deze manier verder blijven doen of toch nog tijdelijk naar de best gekende manier overschakelen nl. hier een vast bedrag voor vragen.

 3. Natalie Wynants says:

  Beste Nathalie,

  Ik vind je initiatief enorm en volg je posts

  Ik mis dikwijls de aankondiging van je wandelingen en ben er zo nog nooit geraakt.

  Ik hoop dat me dat wel s lukt en je weer moed vind en ik op een of andere manier jou weer kan inspireren voor wat ik van jou kreeg door je posts

  Kan je me laten weten of er een betere manier is om de data optevolgen?

  Het beste en groeten, Natalie †

  † Natalie Wynants 0487365021 http://nataliewynants.blogspot.com

  Op donderdag 14 november 9:22 2013 schreef Nathaliehunter’s Blog het volgende: WordPress.com nathaliehunter posted: “ik ben niet het type dat graag klaagt, ik hou alles meestal vanbinnen, met niet altijd positieve gevolgen. nu ga ik toch even mijn hart luchten. gisteren edible walkshop gedaan, stralend weer, zalige namiddag, heerlijke herfsrolletjes. we waren m”

  • Fijn dit te horen ik zal je toevoegen aan mijn mailinglist.
   De walkshops gaan telkens door de tweede woensdag van de maand. van 13 tot 17 uur. we komen bijeen aan de weegbree (deweegbree.be)
   11 december, 8 januari, 12 februari zijn de volgende data.
   De prijs bedraagt 20 euro.
   geef me jou emailadres zo zet ik je op de lijst!
   groetjes
   nathalie

 4. Irene says:

  Dag Nathalie,

  Ik ben blij dat je dit aankaart …vond je vrije bijdrage verregaand ….omdat ik steeds zelf moest vragen Nathalie moeten wij je hiervoor niet vergoeden ….

  Je bent het waard ..zet er een prijs op…. je geeft veel, dan mag je ook terug ontvangen

  Mooi dat het het hier toch opentrekt …
  Wens je een mooi weekend en tot volgende keer
  Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: